2014 Yılı Malatya için tesis yılı olacak

2014 Yılı Malatya için tesis yılı olacak

2013- 2014 yılı spor yatırımlarına yönelik olarak ASGD Başkanı Akif Çelik'e açıklamalarda bulunan Fındıklı, “Malatya merkez ve ilçeler olarak iki bölümde tesisleşmeyi tamamlamaya çalışıyoruz.

16 Şubat 2014 - 00:34

2013- 2014 yılı spor yatırımlarına yönelik olarak ASGD Başkanı Akif Çelik'e açıklamalarda bulunan Fındıklı, “Malatya merkez ve ilçeler olarak iki bölümde tesisleşmeyi tamamlamaya çalışıyoruz. Bunun sebebi de yıllardan beri bir ihmalin söz konusu olması. Rahmetli Turgut Özal’dan sonra Metin Emiroğlu’nun bakanlığında bir atak olmuş, daha sonra yatırımlar durmuş. Bu atak tüm yurtta Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde tekrar başlamıştır. AK Parti hükümeti döneminde Erzurum’da Universiade, Akdeniz Oyunları, Dünya Kapalı Atletizm Şampiyonaları gibi birçok şampiyonluğa ev sahipliği yaptık ve büyük tesisleşmelere imza attık. AK Parti hükümeti bunları başardı. İlerimizde bunlardan fazlasıyla nasibini alıyor. İllerimiz ihtiyaçlarını bakanlığımıza bildiriyor ve sağolsunlar bütçe nispetinde ama önceki dönemlere göre de kıyas edilmeyecek kadar yüksek oranda projelerimiz kabul gördü. Bunlardan en büyüğü de Malatya Arena Stadyumu’dur. Malatya’da futbol dip yapmasına rağmen Malatya’ya bu tesis kazandırılmıştır” dedi.

İNÖNÜ STADI YÜKSEK KARLA SATILDI

Malatya İnönü Stadyumu’nu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ)  çok yüksek bir karla sattıklarını anlatan Fındıklı, “Merkezdeki tesislerimizi TOKİ’ye verip yerine yeni tesisler kazandık ve kimsenin yapamadığını yapıp Malatya İnönü Stadyumu’nu yüksek kar oranıyla TOKİ’ye devrettik. Malatya İnönü Stadyumu’nun yerini seksen trilyon liraya TOKİ’ye devrettik. Bugün bu arazi kırk dönüm gelmekte ve biz bu arazinin dönümünü iki trilyon gibi fevkalade bir rakama devrettik. Malatya’da böyle bir emlak satışı şuana kadar gerçekleşmedi. Bu bir başarıdır. Örneğin Malatya Şeker Fabrikası arazisinin çok ucuza gittiği Malatya Devlet Hastanesi arazisinin çok ucuza verildiği konuşuluyor. Fakat Malatya İnönü Stadyumu arazisi için böyle bir durum söz konusu değil. Bu satışta spor adına yüksek bir rant elde ettik. Allah’ıma çok şükür ki bunun altında benim imzam var. Anlaşma komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığımız beni görevlendirmişti ve TOKİ’yle masaya ben oturdum. Bu müzakere de dört defa anlaşmazlıkla sonuçlandı. TOKİ’nin verdiği teklifi reddedip eski tesislerimde çalışmalara devam etmeyi yeğledim. TOKİ 28 trilyondan başladı ve 80 trilyon liraya buranın satışını gerçekleştirdik. Satıştan önce TOKİ’ye bir projeyle gittik ve proje tutarı da 80 trilyon liraya denk geliyordu Sayın Başbakanımız araya girince karlı bir anlaşmayla el sıkışmış olduk. Böylelikle spor salonu 2014 yatırım programına girdi ve Şeker Fabrikası arazisinde bu tesisin temelini attık. Burası dört bin kişilik ama içinde iki adet antrenman salonu ve bir tane de yavru basketbol salonu da bulunmakta.  Temel ikinci kat seviyesine çıkınca basın mensuplarımızla burayı hep beraber gezeceğiz” diye konuştu.

SAHA YAPIMINA DEVAM EDİLİYOR

Sadi Fındıklı, Malatya Amatör Ligi’nin futbol sahasına oldukça çok ihtiyacı olduğunu bu ihtiyacın giderilmesi diğer kuruluşlarla işbirliği içine girdiklerini kaydederek, şunları belirtti: “Spor tesisleri yapmak için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Başkanı Seyfullah Özdemir ile beraber Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’la görüştük. Ve amatörün sıkıntısını hükümetimize bildirelim dedik. Bunu beraberce onayladık ve iş koyulduk süreç epeyce uzadı. İşin içine girdikçe sorunlar baş gösterdi fakat bunlar bizi yıldıramadı. Malatya Belediyesi, tesisin soyunma odalarını bitirince bizde sahaların ihalesini yaptık. Şuan Yeşiltepe’de mevcut sahanın yanına iki saha daha yaparak sahaları üçe çıkardık. Yani çekilen sıkıntılar ani bir rahatlamaya kavuşacak. Aynı anda bir yandan antrenmanlar yapılırken bir yandan da maçlar oynanacak. Antrenmanın önemini biliyoruz. Bir spor kulübünün başarısının altında en önemli faktör antrenman saatleridir. Onun dışında da antrenörün antrenmanların içeriğini bilinçli şekilde yapmasına kalıyor. İl müdürlüğü olarak görevimiz, buraya soyunma odaları, WC’leri, duşları, çevre tel örgüleri olan sentetik halı sahalar yaparak pırıl pırıl, çamursuz, tozsuz ortamlarda spor yapmalarını sağlamaktır. Bu sahalarımız inşallah nisan ayı gibi teslim alıp en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunacağız.”

ÇİM SAHALAR TFF’YE VERİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürlüğüne İnönü Üniversitesi karşısında olan iki adet doğal çim sahayı verdiklerini belirten il müdürü Fındıklı, “Bu sahaların bakım onarımı da yine müdürlüğümüze ait. Bu sahaları, burayı futbol eğitim merkezi yapacakları için bir bina, tribün ve bir de sentetik futbol sahası daha yapma şartıyla kendilerine verdik. Ve dolayısıyla TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, federasyona gidip bu yatırımların yapılması için çalıştı ve sonuçta gerçekleşti. Çalışmaları için kendisine teşekkür ediyorum. Konak Beldesi birkaç senedir içimizde bir ukde oldu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak mühendislerimizle birlikte Konak’taki bölgenin en ince detayına kadar altyapısı, tel örgüleri, istinat duvarları, soyunma odalarına varıncaya kadar inceledik. Buranın raporunu tutup, keşiflerini hazırlayıp Ankara’ya gönderdik. Bu aşamadan sonrada siyasi desteğe ihtiyacımız var. Malatya milletvekillerimiz Ömer Faruk Öz, H. Cemal Akın, Öznur Çalık ve M. Mücahit Fındıklı bize burası için söz verdiler. İnşallah vekillerimiz bu projeyi bu yıl yatırım programına sokar. Büyük bir ihtimalle buranın inşaatına bu yıl başlayacağız. Doğanşehir İlçemizdeki spor merkezimizle ilgili çalışmaları başlattık. Bunun yanında Ören ve Balaban beldelerinde, Arapgir, Pütürge, Yeşilyurt ilçelerinde de sentetik futbol saha çalışmalarına başlayıp bitirdik. Kısa bir süre içinde Rabbime çok şükür sekiz adet saha bitirdik. Fakat bunla yetinmeyip inşallah Malatya ve çevresinde bu sahaların sayısını 15’e çıkartacağız” dedi.

YAPTIM DEMEK İÇİN YAPMAM

Sırf spor tesisi yapmak için tesis yapma peşinde olmadığını, yapılacak olan her şeyin amacına hizmet etmesi gerektiğini bildiren Fındıklı, “İhtiyaç duyulan yerlerde spor tesisleri yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Malatya’nın böğründe olan Melekbaba Mahallesi’ne bir spor tesisi yapmak için çalışmalarımız başlattık. Melekbaba’da bir hazine arazisinin peşindeyiz. Bu iki senelik bir hikâyedir. Süreç olgunlaşmadığı için gelişmeleri paylaşmamıştık. Ama şimdi süreçte yüzde seksen mesafe kaydettik. Malatya Valisi Vasip Şahin’le beraber bunun peşindeyiz.  Hazineden ve Milli Emlak Müdürlüğü’nden bu arazimizi talep edeceğiz. Belediyemizle de imar konusunda sorunlarımız vardı onlarda bu sorunu hallediyorlar. Şuurlandırma işlerini bitirdik. Arsalar parsellenmiş şekildeydi bunların hepsini bir araya getirdik. Ara yolları iptal ettik. Büyük bir spor alanı meydana getirmeye çalışıyoruz. Melekbaba Malatya’nın böğründedir ve spor tesisine ihtiyaç vardır. Spor tesisi Başharık’ın, Cengiz Topel’in, Hasan Varol’un neresine yapılabilir. Her taraf bina. Belediyemiz ve hazinemizle sürekli dirsek teması halindeyiz. Hazineye gittiğimizde bize biraz daha köylük yerlerden devlet arazisi gösteriyorlar ama ben tesis yapmak için tesis yapmam. Tesis yaptığınız yerde insanlar buradan ziyadesiyle faydalanabilmeli. Dağın başına en ileri teknolojili tesis yapsanız dahi burası kullanılamıyorsa hiçbir işe yaramaz. Kuş uçmaz kervan geçmez yere tesis yaparsak bunun adı tesis olmaz” diye konuştu.

HAVUZ PARMAK ISIRTTI

Malatya’da açık yüzme havuzu olarak hizmet veren tesisin köhnediğini, burası için büyük yatırımla restorasyon yaptıklarını aktaran Fındıklı, şunları belirtti: “Metin Emiroğlu döneminde yapılan açık bir yüzme havuzumuz vardı ve çok köhnemişti. İki yıl önce bu havuzun restorasyonu için iki buçuk trilyonluk bir bütçe çıkardık. Burayı baştan ayağa yeniledik ve hizmete açtık. Buraya gelen herkes tabiri caizse parmağını ısırdı ve böyle bir tesis beklemediklerini ifade ettiler. Hijyen ve sterilizasyon noktasında da son derce iddialıyız. Yapmış olduğumuz havuz suyu ıslahlarında tahliller bir numara çıkar. Havuz suyu test sonuçları bakteriyolojik ve kimyasal yönden sıfırdır. Biz, birde kapalı yüzme havuzu peşindeyiz. Çünkü merkezde 25 metrelik küçük bir havuzumuz var. Buranın yıkılacağı hasebiyle yeni bir havuzun 2014 yılı yatırım programına girmesini istedik. Genel müdürlüğümüze bakanlığımızın kapısını aşındırdık. Bunu medyada ilk defa duyuruyorum. Havuzun yapım iş onaylandı ve ihalesi haziranda yapılacak. Yeri hazır ve yapım için gerekli tüm prosedürler tamamlandı.  Havuz tam olimpik olacak. Yapılacak bina yaklaşık 105 metreye oturacak ve yaklaşık bin seyirci kapasiteli olacak. Bu havuzumuz Malatya Şeker Fabrikası arazisine yapılacak. Peki, neden şeker fabrikası? Çünkü bu arazi Malatya’nın tam merkezinde bulunmaktadır. Bir pergel alıp merkez nokta olarak bu araziyi seçtiğimizde on kilometre doğusunda Çöşnük’ü, on kilometre batısında Şoför Okulu civarını görürsünüz. Herkesin faydalanabileceği, ulaşım sorunun olmayacağı bir tesis yapılacak.”

SALONLARIMIZ HALKA AÇIK

Spor salonlarının antrenman ve müsabakalar haricinde halkın antrenmanlarına açık olduğunu kaydeden Fındıklı, “Antrenör sayımızı oldukça arttırdık. Hizmet alımıyla 17 antrenörümüz göreve başladı. Kadrolu antrenörlerimizle beraber bu sayı 35’e çıktı. Tüm branşlarda salonlarımızın antrenman ve müsabakalar haricinde halkımıza açıktır. Ancak gece vakti bir kişi için koca salonun lambalarını yakamayız. Eğer 10-15 kişilik grup oluşturulursa ve salon boş ise kesinlikle bu salonu isteyenlere tahsis ederiz. 2014 yılı Malatya’da sporun kalkınma yılıdır. Hizmetlerimizi her yıl bir önceki yılı katlayarak yükseltiyoruz. On bin konutlar bölgesinde ihtiyaç duyulan spor kompleksi içinde yerel seçimlerin sonuçlanmasını bekliyoruz. Çünkü belediye başkanımıza arsa tahsisi için müracaat edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yeşilyurt'ta Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Sona Doğru
Yeşilyurt'ta Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Sona Doğru
Başkan Gürkan Adil Gevrek'in İstifasını İstedi
Başkan Gürkan Adil Gevrek'in İstifasını İstedi